Press "Enter" to skip to content

Bekerfinale SCRR 2023

Last updated on 24/06/2023

De finale zit er op en we hebben een nieuwe bekerkampioen Jelle Pepermans. Proficiat aan Jelle met de titel.

Een kort verslag en een overzicht van de partij…

De partij tussen Patrick en Jelle beloofde een spannende belevenis te worden. Twee verschillende speelstijlen en amper 65 ratingpunten verschil tussen beide spelers.

De 65 ratingpunten verschil was echter niet zonder belang. Immers, Patrick moest hierdoor de partij winnen en kreeg ook nog eens 6 minuten minder bedenktijd. Dit betekende dat Jelle genoeg had aan remise om de beker te kapen. Patrick, die eerder een solide en defensieve stijl heeft, moest zijn strategie aanpassen en het initiatief nemen met de witte stukken.

De finale werd geregistreerd op een electronisch bord en uitgezonden op het internet. Maar wie aanwezig was in het café van ‘t Hiembeiks Kotteer kon letterlijk de spanning te plaatse voelen. Via een paar schermen kon iedereen daar de partij volgen en ter plaatse van commentaar voorzien. Zelfs andere gasten volgden met veel interesse wat er zich in alle stilte in het forum lokaal aan het afspelen was!

Het werd een leuke partij waarbij heel lang het evenwicht werd behouden. Uiteindelijk moet Patrick zijn meerde erkennen en in tijdsnood was er geen ontkomen meer aan. De buit was binnen voor Jelle!

Jelle mag alvast plaats maken in zijn trofeeënkast voor de Beker van 2023!