Press "Enter" to skip to content

Nieuwe schaakseizoen start op 1 september

Sinds de populaire Netflix reeks ‘The Queens Gambit’ is het schaken meer dan ooit aan een opmars bezig. In coronatijd hebben vele schakers via het internet het fascinerende spel beleefd. Echter niets is zo leuk als een partij te beleven achter een echt schaakbord met mooie stukken en een tegenstander die je recht in de ogen kan kijken.

Net zoals veel andere verenigingen start de schaakclub Richard Réti het nieuwe seizoen in september. Wie lid is van onze club kan deelnemen aan het clubkampioenschap en het bekerkampioenschap. Daarnaast zijn we ook actief in de nationale interclubs. Als onze clubavonden gaan door op vrijdagavond, vanaf 20 uur in ‘t Hiembeiks Kotteer aan de Frans Vekemansstraat 131 in Neder-over-Heembeek.

Speciaal voor wie geen lid is van onze club, organiseren we ook elke maand een activiteit. Dit zijn de data voor september en oktober:

  • 8 september, blitz toernooi
  • 13 oktober, 1ste en 2de ronde van het rapid toernooi

Op een blitz toernooi worden op één avond 9 partijen gespeeld onder de aanwezige deelnemers. Elke speler krijgt voor de ganse partij 4 minuten bedenktijd + 2 extra seconden per zet.

In een rapid toernooi worden er op een avond twee partijen afgewerkt onder de aanwezige spelers, waarbij men 20 minuten bedenktijd krijgt voor gans per partij, plus 10 seconden extra per zet. In het totaal zijn er 5 dergelijke avonden doorheen gans het jaar ingepland. Het eindklassement wordt na de 5de speeldag bepaald.

Beide activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in schaken, ook al ben je pas een beginnende schaker.

Wil je deelnemen en ben je nog geen lid? Stuur dan een mailtje naar info@reti.be.

Tot binnenkort