Press "Enter" to skip to content

Competities 2021-2022

Wat zijn we blij dat we opnieuw een heel seizoen competities kunnen organiseren. We hebben dan ook een volle kalender gepland.

We starten traditie getrouw met een Fide Herfstkampioenschap op 24 september en die 12 rondes zal duren. Belangrijk om te weten: je kunt op ieder moment beginnen deelnemen, de paringen worden namelijk pas vastgelegd op de avond dat we spelen met de spelers die dan aanwezig zijn.

Uiteraard hebben we ook opnieuw een Beker competitie. Hiervoor loten we 24 september de paringen, laat ons dus zeker daarvoor weten of je wil deelnemen of niet, daarna is het te laat.

(We waren ook van plan een Rapid competitie te organiseren samen met The Belgian Chess Club, een schaakclub in Anderlecht. Spijtig genoeg kwam Corona weer opdagen en hebben we dit moeten uitstellen tot volgende seizoen.)

De Blitz competitie organiseren we zoals gewoonlijk op één avond in onze lokalen. Ook hier vragen we inschrijvingsgeld, maar ook hier zijn prijzen te winnen.

We hebben ook eindelijk de laatste twee rondes van de Interclub van 2019-2020 kunnen afwerken, dus starten we dit seizoen met een nieuwe Interclub competitie die georganiseerd wordt door de Belgische Schaakbond.

We voorzien ook een Fide Lentekampioenschap. Hiervoor liggen de speeldata al vast, maar de formaliteiten moeten we nog verder bespreken. Wat we ook al weten: ook hier geldt hetzelfde systeem als bij het Herfstkampioenschap, je mag aansluiten wanneer je wil, paringen worden gemaakt op de avond dat we spelen met de spelers die aanwezig zijn.

Het ergste is wellicht voorbij, maar we durven nog niet helemaal los te gaan, dus we gaan nog zeker een tijdje bepaalde maatregelen volgen bij het organiseren van onze competities.

Als je alles in één gemakkelijk overzicht wil hebben, dan kan je dat hier downloaden.