Press "Enter" to skip to content

Geen VAR vereist

Last updated on 05/07/2024

In tegenstelling tot de voetbalcompetitie is er geen VAR moeten tussenkomen om in laatste instantie een beslissing te nemen die invloed had op wie onze clubkampioen is. Op de laatste speeldag moest Justin winnen of gelijkspelen (zoals Club Brugge eigenlijk), maar aan de andere kant moest Wim winnen om nog een kans te maken om kampioen te worden en dan moest Justin eigenlijk ook nog verliezen (zoals Anderlecht eigenlijk).

Het bleef dus spannend tot de laatste dag en ik vertel jullie hoe het zich in de voorbije weken heeft afgespeeld. Zo komen jullie te weten wie onze clubkampioen geworden is!

Na de 6de ronde (linken vorig artikel) had Wim nog een kleine voorsprong van een half punt tegenover Justin. Maar ook Wouter en Vincent stonden maar een half punt achter, Patrick stond maar 1 punt achter en Georges was met 1,5 punt achter zeker niet uitgeschakeld voor de titelrace.

In de 7de ronde speelden Patrick en Wim remise en kreeg Wim dus maar een half punt bij. Bovendien won Justin van Michel en Georges won van Wouter en Vincent won ook tegen Jelle. Nu stonden ze ineens met drie met drie punten bovenaan in die volgorde: Justin op de eerste stek, Wim erachter en Vincent als derde. Georges, Patrick en Wouter volgden in die volgorde op een punt.

In de 8ste ronde moest Vincent zijn meerdere herkennen tegen Wim en moest hij zodoende een punt toegeven. Justin won van Gerrit en bleef dus op hetzelfde aantal punten. Daarachter raakten Patrick en Wouter niet verder dan een remise. Deze keer waren het dus groepjes van 2 in de stand, Justin en Wim op de eerste twee plekken met 7 punten, Georges en Vincent op de 3de en 4de plek met 6 punten en kort daarachter Patrick en Wouter met 5,5 punten.

In de 9de ronde maakte Justin dan toch het verschil, winst tegen Vincent en tegelijk kwam Wim deze keer niet verder dan een remise tegen Wouter. Georges won op forfait van Bob, Patrick speelde een remise tegen Jelle. Justin stond dus nu eerste met 8 punten, gevolgd door Wim op 7,5 punten en als derde Georges op 7 punten. Patrick, Wouter en Vincent waren het groepje van drie achtervolgers op 6 punten.

De 10de ronde bracht niet veel verandering met zich mee in de stand. Zowel Justin als Wim wonnen hun partijen tegen respectievelijk Bob en Gerrit en hadden dus 9 en 8,5 punten. Georges speelde remise tegen Vincent en moest dus punten prijsgeven, met 7,5 punten stond hij nog steeds derde, maar nu op een vol punt achterstand. Zowel Patrick en Wouter speelden een remise tegen hun tegenstanders, dus volgden het groepje Patrick, Wouter en Vincent nog steeds de top 3 met 6,5 punten.

Het kon in de 11de ronde dus nog veel kanten op. Vincent speelde alvast niet meer mee. Zouter had forfait moeten geven tegen André. Justin speelde tegen Johan, terwijl Wim tegen Jelle speelde. Alle respect voor Johan, maar het was duidelijk dat Justin het met meer gemak kon benaderen: Wim moest winnen om nog kampioen te zijn en hij had een op papier sterkere tegenstander dan Johan. Hoewel, met Jelle kan het soms alle kanten uit. Maar zoals je op de foto kunt zien zag hij er best goed uit.

Zeer ongebruikelijk voor Johan, maar de partij tegen Justin was het zeer snel in kannen en kruiken, Johan had niet zijn dag en Justin ging er met de schaakstukken erop en erover. Zeer snel wisten we dus al zeker dat Justin clubkampioen was met 10 punten. Wim kon uiteindelijk niet winnen tegen Jelle, dus veel verschil had het niet gemaakt, maar hij eindigde dan toch op de 2de plaats met 9 punten. Georges won van Bob en tegelijk speelde Patrick slechts remise tegen Gerrit, dus was Georges hierdoor de 3de, Patrick de 4de. Vincent en Wouter hadden geen punten bijgekregen, zij hadden nog steeds 6,5 punten en waren zo op plaats 6 en 7.

Proficiat aan onze nieuwe Clubkampioen: Justin Kho!