Press "Enter" to skip to content

We hebben een kampioensploeg!

Gisteren was de laatste ronde van de Interclub voor dit seizoen.

Onze ogen waren vooral gericht op onze volwassenploeg in divisie 5A, want ze hadden de mogelijk om kampioen te worden. Hun opdracht leek simpel: niet verliezen.

Ik kwam dus omstreeks 15:00 een kijkje nemen naar de stand van zaken.

Zo zag de zaal eruit toen ik daar binnenkwam:

Aan het tweede bord van de eerste jeugdploeg waren er alvast geen spelers meer te zien: Pacôme was al klaar met zijn tegenstander, hij had gewonnen. Kort daarna volgde het tweede resultaat: op het vierde bord van onze tweede jeugdploeg moest Ivan in zijn tegenstander de beste herkennen, hij gaf op.

Het bleef dan een tijdje stil, dus we konden in het café even bijpraten en ons gevoel geven over de partijen die nog bezig waren, uiteraard als de spelers zelf er niet bij zaten.

We moesten niet te lang wachten op goed nieuws: Vincent won op het derde bord. Met Wim op het eerste bord die ruim een uur voorstond op zijn tegenstander had met een duidelijk gewonnen stelling was het dus vooral wachten tot zijn tegenstander zou opgeven. Ook achteraf gaf Wim toe dat hij een goed geval had en overtuigd was dat hij het tweede punt zou binnenhalen die ons zodoende kampioen zou maken met de volwassenploeg. Dat was echter buiten Georges gerekend, hij zette een aanval op en zijn tegenstander gaf onder het geweld uiteindelijk op. En zo was hij degene die de volwassenploeg de zekerheid gaf dat ze kampioen waren. We gunnen het hem, het was tenslotte zijn verjaardag!

We zagen op de tafel naast ons plotseling dat Justin een paar rapids aan het spelen was: ook hij had blijkbaar gewonnen! En zo was ook het tweede punt voor onze eerste jeugdploeg binnen. Steven was op het eerste bord komen depanneren aangezien de gewoonlijke ploegkapitein ergens in Azië aan het genieten is. Hij hield lang stand, maar een kleine fout leidde tot zijn verlies. Hij had nog proberen een remise eruit te halen, maar moest toch zijn meerdere herkennen in de tegenstander. Maarten, nog een volwassen die de eerste jeugdploeg kwam depanneren, was als laatste nog aan het spelen.

Intussen waren Alîm en Bob ook klaar met hun partijen voor de tweede jeugdploeg: de eerste had verloren, de tweede had gewonnen. Wouter was nog bezig: de stelling leek gelijk op te gaan, maar zijn tegenstander had nog weinig tijd op zijn klok.

Terug even een kijkje nemen bij de volwassenploeg: de tegenstander van Wim had zijn eerste deel van zijn tijd opgebruikt en had de 40 zetten gehaald en hij bleef nog proberen, maar uiteindelijk kon hij niet anders dan opgeven. Met 1h51 op de klok – we starten met 1h30 en Wim kreeg een halfuur extra omdat zijn tegenstander die ook kreeg – bewees Wim alvast dat hij niet veel bedenktijd had moeten gebruiken. Het leek erop dat de tegenstander van Patrick hierop had gewacht, want ze besloten direct daarna om de partij te eindigen met een remise. De volwassenploeg wint dus de ronde 11, kwestie van onze eerste plaats in divisie 5A nog extra in de verf te zetten!

Toen Wouter het café binnenliep konden we het resultaat aan zijn gezicht aflezen: zijn teleurstelling was super duidelijk. Hij had verloren, maar het eert hem dat hij er zo duidelijk mee inzat, we weten dat hij een goede speler is en hij heeft dat ook al meermaals bewezen, verliezen hoort er spijtig genoeg ook bij en als jonge speler moet je zoiets als een kans zien om bij te leren, al lijkt dat op het moment zelf geen evidentie. Zodoende had de tweede jeugdploeg in de laatste ronde verloren en blijven ze net buiten de top 3 in divisie 5O.

De laatste partij was dus die van Maarten. Uiteindelijk moest ook hij zijn verlies herkennen. Hiermee speelde de eerste jeugdploeg gelijk en eindigen ze ook vierde in de stand in divisie 5F, met gelijk aantal matchpunten als de nummer 3, maar 2 bordpunten minder.

De zusterploeg in 2de divisie eindigde derde. De andere ploegen in 4de en 5de divisie zaten in de middenmoot. Indien je wil weten hoe het met hen ging in de laatste ronde, kun je er hier (https://gambiet.wordpress.com/2024/04/22/brons-voor-gambiet/) alles over lezen.

Volgend seizoen ziet het er dus naar uit dat er een ploeg in 2de divisie zit, twee ploegen in 4de en onze 2 jeugdploegen en de derde ploeg van Opwijk zelf in 5de divisie. Of komt er nog een ploeg bij?