Press "Enter" to skip to content

Stand van zaken van de clubcompetitie na 6 rondes.

Op vrijdag 02/02 hadden we ronde 6 van het clubkampioenschap. Hiermee stonden we qua rondes net over de helft en konden we al enkele conclusies trekken, maar er moesten nog een groot aantal partijen afgewerkt worden, dus vond ik het voorbarig om voor vorige week vrijdag een stand van zaken te maken. Gelukkig werden er vorige vrijdag 4 van de 7 in te halen partijen afgewerkt en hebben we zodoende dan toch al ronde 5 volledig afgewerkt.

Met slechts 3 partijen van ronde 6 nog af te werken kunnen we dan toch al duidelijkere conclusies trekken.

De avond van 02 februari werd een drukke avond, Jan verwoordde het zo: ”De ergste winterkwaaltjes zijn voorbij. En dat kon je vorige vrijdag merken op de speeldag van ronde 6 van het clubkampioenschap. 8 partijen werden afgewerkt, en niet de minsten.”

Jan ging als volgt verder: “’Top of de bill’ was de partij van Wim tegen Justin, die Justin confronteerde met zijn eerste verliespartij in het clubkampioenschap. Wim verraste Justin tijdens de opening en bekwam zo een voordeel in ontwikkeling. Justin bleef dapper weerstand bieden en legde Wim het vuur aan de schenen, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Wim voert het nieuwe klassement aan.”

Verder had Jan ook nog het volgende te zeggen: “Ook Bob speelde een solide partij. Gerrit zette veel druk, maar Bob bood prima weerstand. Er was geen doorkomen aan. Gerrit rekende zicht te pletter om de doorbraak te bekomen, verloor even de aandacht en mocht na stukverlies opgeven.

Jelle weerde de demonen af en speelde een goed partij tegen Michel. Ook Johan en Jean-Louis legden hun tegenstanders het zwijgen op. Uiteindelijk ronden Patrick, Georges, Pierre, Maarten, Jorik en Steven de avond af met fel bevochten remises.”

Wim staat dus eerste met 5,5 punten op 6, maar Justin volgt op een half punt. Ze zullen elkaar in de gaten moeten houden en ze kunnen geen steken laten vallen. Vooral omdat Patrick en Vincent met 4,5 punten daar niet eens heel ver van weg zijn. Ook Georges heeft nog steeds kansen, hij heeft 4 punten op 6. Wouter heeft momenteel ook 4 punten maar moet zijn partij tegen Mykyta nog spelen, dus hij kan zelfs nog op gelijke hoogte komen met Justin. Om maar te zeggen: het worden nog spannende weken.

Deze vrijdag volgt ronde 7 van het clubkampioenschap. De partij om naar uit te kijken lijkt me deze tussen Wim en Patrick, maar spijtig genoeg is die al meteen uitgesteld door Patrick naar maart. Zou hij last hebben van zenuwen? Maar ook de partijen tussen Justin en Michel, Georges en Wouter en Vincent en Jelle zijn het volgen waard. Johan last even een pauze in voor zijn muziek en we verwelkomen Henry Van De Craen die zich gemeld heeft voor de resterende rondes van het clubkampioenschap.