Press "Enter" to skip to content

Stand van zaken: de interclubcompetitie na 6 rondes

Last updated on 04/02/2024

We speelden vorig weekend de 6de ronde van de Interclub competitie, dat zorgt ervoor dat we net over halfweg gekomen zijn.

We bekijken dus even hoe het gaat met onze ploegen in de Interclub, zijn er die ambities mogen hebben om te stijgen, welke spelers doen het goed, enz.

Onze volwassenploeg in divisie 5A staat op de eerste plaats met 9 matchpunten en 15 bordpunten. Kort daarachter volgt Braine Echecs 2 met ook 9 matchpunten, maar slechts 13,5 bordpunten. Daarna volgen twee ploegen met elk 8 matchpunten en 14,5 bordpunten, namelijk Leuven Centraal 7 en 2 Fous Diogène 4. Een zeer spannende divisie dus!

Als we inzoomen op de spelers zien we dat de vaste spelers het goed doen. Jelle speelde alle 6 rondes en haalde 3,5 op 6, hij is dus geslaagd. Hij had tot nu toe 5 keer wit en zijn sterkste tegenstander was een 1886 ELO waartegen hij won (het verfrommelde papiertje incident (linken)). Patrick speelde 4 wedstrijden voor onze volwassenploeg (en één voor een andere ploeg) en haalde 2,5 punten, alweer geslaagd! Zeker als je weet dat hij driemaal met zwart heeft moeten spelen. Ook hij haalde eens sterke speler onderuit, namelijk een 1829 ELO.

Ook de minder vaste spelers doen het goed. Steven haalde 1,5 punten uit 3 partijen en is dus ook geslaagd. Vincent, Georges en Maarten speelden elk 2 partijen voor de volwassenploeg en konden telkens winnen, perfecte score dus. Ook Bob kwam uit de jeugdploeg om ons één keer te depanneren en haalde een remise. Alleen Johan lukte niet om die trend te volgen, hij haalde slechts 1 punt uit 4 partijen. Hij heeft echter nog meer dan genoeg kansen om het recht te zetten!

Onze eerste jeugdploeg in divisie 5F met Axel als kapitein zit momenteel op een zevende plek met 6 matchpunten en 11,5 bordpunten. De ploegen ervoor zijn Oude God 4 en TSM Mechelen 4 met beiden eveneens 6 matchpunten maar wel 13 bordpunten, dus het is een kleine sprong tussen de 5de plaats en de 7de. De serie winnen zal misschien moeilijker zijn, Midden Limburg 4 doet het zeer goed met 12 matchpunten (jawel, geen enkel keer verloren) en 21 bordpunten. De tweede stek is voor Leuven Centraal 8 met 10 matchpunten en 14 bordpunten. Het kan dus nog alle kanten uit.

Hier kun je zien dat Axel als ploegkapitein geslaagd is, hij haalde 3 punten uit zijn 5 wedstrijden. Hij moest zich één keer laten vervangen door Georges die toen spijtig genoeg verloor, maar we vergeven het hem want met zijn 3 op 4 in alle teams samen doet hij het wel prima. Wat betreft de jeugdspelers valt vooral Justin op, met 5 punten uit 6 partijen doet hij het bijzonder goed. Pacôme doet het iets minder goed, hij haalt net niet de helft met zijn 2,5 punten op 6 partijen. Ook Mykyta heeft het moeilijk, met slechts 1 punt uit 6 partijen. Maar we weten zeker dat dit voor beiden deel uitmaakt van hun leerproces en dat ze er dus enkel en alleen beter van kunnen worden.

Onze tweede jeugdploeg in divisie 5O met Alîm als kapitein staat op een 4de plaats met 10 matchpunten en 15,5 bordpunten. Dit is net achter de 3de in de rangschikking, Pantin 9, die hebben namelijk ook 10 matchpunten maar kloppen ons dankzij hun 17 bordpunten. Op nummer 2 staat Woluwé 2 met 11 matchpunten en 17 bordpunten en helemaal bovenaan staat Boitsfort 5 met 12 matchpunten (ook zij hebben dus nog niet verloren) en 22,5 bordpunten. Er is dus nog veel mogelijk.

Hier kun je zien dat Alîm als ploegkapitein een bijna perfecte score heeft met 5,5 punten uit 6 partijen, slechts één keer moest hij tevreden zijn met een remise. Alexandr speelde 1 partij minder dan de teamkapitein maar haalde net niet de helft, hij bleef steken op 2 punten uit 5 partijen. Bob en Ivan doen het wel goed, zij halen allebei 2,5 punten uit 4 partijen. Wouter speelde drie partijen maar kon daar slechts 1 punt uit halen. En soms moet een volwassene de tweede jeugdploeg even depanneren, maar zowel Georges als Maarten deden het uitstekend, ze speelden allebei éénmaal mee en konden beiden hun partij winnen.

Morgen is al de 7de ronde, dus lang zullen we niet moeten wachten om te zien of we die trend blijven aanhouden.