Press "Enter" to skip to content

Een nieuwe traditie

Last updated on 06/10/2023

Vorige week vrijdag waren we voor een keer niet in ons clublokaal, maar in een restaurant in Grimbergen, klaar om te genieten van een gezellig diner allemaal samen en om onze kampioenen van vorig jaar te eren.

Het is de eerste keer dat we een clubfeest vieren op een vrijdag, gewoonlijk wordt die namelijk voorbehouden voor het schaken. Het is ook lang geleden dat we nog een clubfeest hadden gevierd, corona had daar namelijk een stok in de wielen gestoken. En het was ook al een tijdje geleden dat we onze kampioenen eerden door hen een prijs te overhandigen. Het was ook de eerste keer dat we een clubfeest in de start van het seizoen vieren, maar zo zitten de kampioenen nog vers in het geheugen en kunnen de andere spelers zien welke prijzen ze kunnen verdienen voor de competities van dit seizoen.

En dus kwamen we vorige week vrijdag samen in Nahm Spirit in Grimbergen voor een gezellig diner. We hadden om 19 uur afgesproken en toen ik daar met een deel van mijn gezin aankwam omstreeks 19 uur 25 bleken we de voorlaatsten te zijn, samen met ons kwam ook de laatste aan. Het feest kon dus beginnen.

Iedereen eerst een drankje, dan een beetje bij praten over het drukke voorbije weekend, daarna was het tijd voor het voorgerecht.

Eens het voorgerecht was opgeruimd was het even wachten op het hoofdgerecht. Naast een extra drankje bestellen vraag je je misschien af wat een schaker dan doet? Wel, schaken natuurlijk, op het kleine scherm van zijn GSM als het moet!

Tijd vullen tussen voorgerecht en hoofdgerecht

Na het hoofdgerecht dachten we dat het tijd was om de prijzen uit te delen. Dat zouden we voortaan doen tijdens het Clubfeest op een vrijdagavond in het begin van het schaakseizoen zei Jan tijdens zijn speech.

Eerst werd Georges geëerd als de Blitzkampioen van het voorlaatste kampioenschap. Ik had toch gezegd dat het al een tijdje geleden was!

Georges duidelijk tevreden met de beker

Daarna was het tijd voor de kampioenen van vorig seizoen. Eerst en vooral onze Blitzkampioen van vorig jaar, namelijk onze eigen voorzitter Axel (alleen Corona had hem weerhouden om het jaar ervoor ook Blitzkampioen te worden).

Daarna volgde onze Bekerkampioen, niemand minder dan Jelle. Een Beker op zijn maat, volgens onze berekeningen kan hij er een Duvel of twee in kwijt. Hij zal wel zelf moeten testen of de Beker lekvrij is.

Benny is onze clubkampioen, maar die kon niet afkomen, dus zijn prijs krijgt hij zo snel mogelijk, Jan houdt die bij.

Wie dacht dat we opnieuw tijd zouden krijgen om even te schaken had het mis, daar waren de desserts al!

Iets na elf uur, best vroeg voor een vrijdagavond, was het tijd om terug naar huis te keren, met een volle maag en een leuke herinnering.

Zoals Jan het zo goed zei, wordt dit het begin van een nieuwe traditie. Heb je een idee waar het clubfeest volgend jaar kan gehouden worden, laat dan zeker iets weten. En als je er zelf wilt bij horen, dan kun je lid worden. De bonus is dat de club dan voor een deel tussenkomt in het bedrag van het diner.