Press "Enter" to skip to content

Druk, druk, druk in ’t Hiembeiks Kotteer!

Het was al lang geleden, maar het voorbije weekend was het druk in het ’t Hiembeiks Kotteer, toch wat schaken betreft. We speelden onze eerste ronde van het Clubkampioenschap op vrijdag en we hadden het bezoek van 3 ploegen voor de Interclub op zondag.

Met 24 deelnemers is het Clubkampioenschap dit jaar een groot succes. Vincent en Michel hadden al besloten een week geleden te spelen en Patrick en Johan waren op vakantie, dus hun respectievelijke tegenstanders Alîm en Jean-Louis moesten ook nog niet in actie komen, maar er waren dan toch 9 matchen voorzien voorbije vrijdag. Om je maar te zeggen dat er veel mensen waren en vooral veel nieuwe gezichten: toen Benny aankwam kon hij zijn ogen niet geloven! Onze huidige clubkampioen zal zijn best moeten doen om zijn titel te verlengen … Zoals je op onderstaande foto kunt zien begint ons zaaltje best vol te zitten als er tegelijk 9 partijen zijn.

De aandachtige toeschouwer zal op bovenstaande foto gezien hebben dat er maar 7 partijen lijken te zijn. Goed gezien en er was ook een reden. De tegenstander van Jan was vergeten te verwittigen dat hij niet kon komen en dat de partij twee weken moest uitgesteld worden. De partij tussen Wim en Bob was dan weer zeer snel voorbij, Bob had al snel verlies geleden tegen Wim en dan hadden ze maar besloten om de 2de leukste bezigheid te doen na het effectief schaken, namelijk het analyseren van hun schaakpartij. En aangezien Jan toch niets anders te doen had, kon hij dan ook maar aansluiten.

Het werd een leuke avond! Mocht je ook nog willen deelnemen, kom dan zeker eens langs op een avond waar we Clubkampioenschap spelen of stuur een mail naar info@reti.be. Iedereen die lid wordt kan nog steeds deelnemen, alleen clubkampioen worden kan niet meer, daarvoor moet je alle rondes spelen en een nieuw lid heeft alvast de eerste gemist.

En op zondag mochten we drie ploegen ontvangen voor de eerste ronde van de Interclub.

Dankzij de hulp van Bob, Vincent en Alîm, die er al vroeg bij waren, stond de ruimte omstreeks 13:35 al helemaal klaar om de andere ploegen te ontvangen. Zo vroeg zelfs, dat Alîm en Bob dan maar besloten om nog een beetje te oefenen. En opnieuw was de zaal goed vol.

Schaakkring Oude God kwam als eerste aan, nogal logisch, want ze kwamen vanuit Mortsel, dus het verst van de drie ploegen. Drie spelers van Europchess waren er al ook snel bij, om 14 uur konden de partijen dan ook starten.

De laatste speler van Europchess kwam al snel nadat deze foto werd genomen, dus ook Vincent kon starten aan zijn match (al had ik de indruk dat die snel gedaan was). Alleen Excelsior vanuit Ganshoren liet op zich wachten, we hadden de indruk dat ze niet zouden afkomen. Na een kleine check wisten we dat ze wel degelijk onderweg waren, een klein communicatie foutje langs hun kant had ervoor gezorgd dat ze te laat vertrokken waren (tegen 14 uur vertrekken in plaats van tegen 14 uur aankomen maakt een groot verschil), gelukkig ligt Ganshoren niet te ver van onze lokalen en valt het verkeer op zondag best mee.

Onze volwassenploeg in afdeling 5A met Jelle als ploegkapitein (omwille van de afwezigheid van Patrick) won met 3,5-0,5. Jelle zelf speelde remise, maar op de drie andere borden werd gewonnen (soms verdiend, soms iets minder verdiend). De eerste jeugdploeg in afdeling 5F met als ploegkapitein onze eigen voorzitter Axel wonnen 3 partijen, alleen Mykyta moest zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander. Je leest hier hoe Oude God deze match heeft ervaren. En ook onze tweede jeugdploeg in afdeling 5O met Alîm als ploegkapitein kon de winst binnenhalen, hijzelf speelde remise en Ivan verloor, maar de twee andere partijen werden gewonnen, Bob was de laatste om zijn partij af te werken. Uiteindelijk wonnen dus onze drie ploegen!

Onze zuster ploegen van Opwijk, alle drie op verplaatsing, namen een valse start, maar daar kun je hier alles over lezen.

En zo zat het drukke weekend erop! Deze vrijdag wordt het iets minder druk in onze lokalen, want dan hebben we ons Clubfeest op restaurant!

4 Comments

 1. Jan Vanhercke
  Jan Vanhercke 26/09/2023

  Een mooi verslag van de voorbije twee club avonden! Onze jeugdspelers maakten toch wel wat indruk en behaalden een zeer sterk resultaat!!! Proficiat

 2. François Gilson
  François Gilson 26/09/2023

  Top artikel. Echt leuk om te lezen. Bedankt!

 3. Patrick
  Patrick 27/09/2023

  Gregory, dank je wel voor je mooie verslagen van afgelopen vrijdag en zondag. Zo ben ik helemaal bij. De ouderen, zoals ik zullen hard hun best moeten doen om te kunnen optornen tegen al dit jong geweld. Op naar het volgend super weekend (speeldag 20 oktober en IC 22 oktober).
  Patrick

 4. Michel debusscher
  Michel debusscher 30/09/2023

  Felicitaties aan al onze concurrenten voor deze eerste punten van het seizoen 2023 2024.

  Laten we doorgaan op dit pad!

  Michel.

Comments are closed.