Press "Enter" to skip to content

De aftrap is gegeven!

Na onze deugddoende zomervakantie, zijn we opnieuw gestart met schaken bij Schaakclub Richard Réti! We gaven vorige week vrijdag de aftrap met onze eerste gratis Blitz-avond die open is voor iedereen.

Er waren gekende gezichten, maar ook een nieuwe speler. Altijd leuk om nieuw bloed te hebben. Er was ook een goede mengeling van jeugd en van ervaring.

Onder het toeziend oog van onze ondervoorzitter, onze organisator en onze arbiter – al deze rollen gecombineerd door Jan – gingen onze 14 deelnemers aan de slag.

Jan houdt het overzicht

De partijen gingen soms snel, soms iets trager, maar met 4 minuten denktijd en 2 seconden delay was er niet echt tijd om te lanterfanten.

Sommige partijen eindigden met schaakmat, sommige partijen eindigden omdat één van beide spelers door zijn vlag ging en het gebeurde ook wel dat er na enkele zetten een remise aan elkaar werd voorgesteld. Alleen van de partij tussen Gerrit en Patrick wisten we zeker dat er winnaar uit de bus zou komen, die geven mekaar geen duimbreed toe!

Patrick heeft uiteindelijk gewonnen

Na het ingeven van de resultaten van een volledige ronde kunnen de spelers via een projector komen kijken wie hun volgende tegenstander zal zijn.

Toen waren we bijna klaar.

Zo hebben we vlot 9 rondjes afgewerkt – met na de 5de ronde een kleine pauze – en omstreeks 22 uur zat de eerste avond erop!

Wim was vandaag duidelijk de sterkere speler, hij mocht zich winnaar van de eerste blitz-avond noemen na een bijna foutloos parcours! Proficiat Wim!

Het moet ook gezegd worden dat de jeugdspelers het zeer goed deden en de derde plaats van onze nieuweling mag er zeker zijn. Dus ook proficiat aan de jeugd!

Had je het graag ook eens meegemaakt? Geen probleem, er komen nog 2 blitzavonden en er is ook nog een rapidtornooi – gespreid over 6 avonden – en beiden zijn open voor iedereen! Kijk even op de respectievelijke pagina’s om te weten welke vrijdagen je dan vrij moet houden en volg ons om te weten hoe je je kan inschrijven op de volgende blitz-avonden en/of het rapid tornooi.

N.B.: Je kunt ook nog steeds lid worden, dan kun je ook deelnemen aan ons clubkampioenschap. Neem hiervoor met ons contact op via mail op info@reti.be.