Press "Enter" to skip to content

Blitz voor iedereen op 8 september

Last updated on 09/09/2023

Op 8 september gaat ons eerste snelschaaktoernooi van het schaakjaar door. Dit toernooi is ook toegankelijke voor niet leden.

Schaken is sinds the Netflix reeks “The Queen’s Gambit” zeer populair geworden. Veel nieuwe schakers kennen het spel enkel via online sites zoals LiChess of Chess.com.

Toch is schaken nog veel leuker als je het achter een echt schaakbord kan spelen. Dan wordt het meer dan een computerspelletje maar een echte strijd tussen twee spelers waar naast de technische vaardigheden er ook plotseling wat psychologie aan te pas komt.

Lees hier verder voor alle praktische informatie om in te schrijven…

Het snelschaaktoernooi gaat door op 8 september om 20 uur in “‘T Hiembeiks Kotteer”. Er worden 9 ronden gespeeld. Deelname is gratis, ook voor niet leden! Het is een snelschaaktoernooi, dit wil zeggen dat je 4 minuten bedenktijd krijgt per partij en de klok begint pas te lopen na 2 seconden.