Press "Enter" to skip to content

IC 2012: ronde

Last updated on 19/06/2017

Beetje laat (gezien overmorgen ronde 2 reeds op de kalender staat), maar beter laat dan nooit.

Ronde 1 gaan we nie teveel woorden aan vuil maken.

Eerste ploeg heeft 2-2 gespeeld, en tweede ploeg (waarin ik meespeelde) heeft 1,5/2,5 op z’n botten gekregen van een meute Walen.

Ni da het mij kan schelen dat het Walen zijn, maar toch beschouw ik Wallonië persoonlijk zo’n beetje als het buitenland. Alles waar ze vreemde talen spreken, is voor mij buitenland. Dus Limburg en West-Vlaanderen vallen hier ook onder.

Ik herinner mij dat mijnen tegenstander genen dorst had, hoewel ik hem tot twee keer toe iets aangeboden heb om te drinken. Maar ja, als em nie wilt, dan wilt em nie he. Hij op zijn beurt bood mij drie keer remise aan, ter compensatie. Dit geheel tegen de regels in, want volgens Sterke Jan (niet de Caje) mag dit niet, en dient men na remise-aanbod, te wachten tot tegenstander remise aanbiedt, vooraleer men zelf terug remise mag aanbieden. Nu ja, zo braaf en zo goe als ik ben, heb ik het drie keer vriendelijk afgeslagen (het remise-aanbod he, niet mijnen tegenstander!). En om hem helemaal te pesten, heb ik dan uiteindelijk zelf maar remise voorgesteld, welke hij wijselijk aanvaard heeft 🙂

Tot zover de IC’s.

Mijn partij tegen Jos Cools vorige vrijdag.

Jos is iemand die zeer onberekenbaar is op het schaakbord. De ene keer ruilt hij zijn lopers af voor de tegenstander zijn paarden, de andere keer doet hij dit niet. Ondanks ‘s mans respectabele leeftijd, vind ik dat Jos toch nog wel meer van ‘t schaken kent dan alleen maar de basisregels. Zo ook tegen mij.

Hij heeft zich echter laten vangen door het feit dat ik moedwillig een toren liet instaan (even doorrekenen bracht mij tot volgende conclusie: ik pak zijn stuk, hij pakt mijnen toren, ik ruil dames met tussenschaak, ik pak zijnen toren en dat levert mij volledige stukwinst op).

Had Jos gewoon mijn toren niet gepakt, en zijn ander paard naar het centrum gebracht, had het voor mij pijn gedaan, want dan stond ik zeer slecht. Ondanks een pionnetje voordeel dat ik op dat moment reeds had.

Op het einde wist ik dan door zijn stelling te breken, hoewel Jos zich toch nog kranig geweerd heeft met een paar zetten die ik eigenlijk niet meteen verwacht had, en stond de 0-1 (ik had zwart namelijk) alsnog op het bord.

Dus Jos: blijf zo spelen, dan gaat ge nog veel mensen pijn doen.

Axel: sorry dat ik u moet ontgoochelen omdat ik geen of weinig humor in dit artikel gestoken heb, maar uw manier van schaken is al lachwekkend genoeg. Dus ik vermoed da ge u zo al kostelijk genoeg amuseert 😉

Aan Jelle, die mijn vriendin aanziet als mijn moeder (hoewel hij er zelf ouder uitziet dan zij): ik krijg u nog wel 🙂

Aan Gerrit: geen commentaar dit keer, alleen dat ik u proficiat moet wensen omdat ge naar eigen zeggen al 6 maand nie meer aan de vrouwen zit 🙂

Aan al de rest: er komen nog artikels, don’t worry!

 

Allaprosjein!