Press "Enter" to skip to content

Zomerstop

Last updated on 08/10/2012

Beste collega-schakers-drinkebroers-zeveraars,

aangezien het zomerstop is, en de meesten onder jullie toch niks te vertellen hebben, zal ik hier de leegte nog eens wa opvullen.

Eerst en vooral melden dat mijn achterstallig lidgeld (gewoon domweg vergeten, omwille van mijne verhuis naar het mondaine Schiplaken), vereffend is. Dit betekent dat ik weer een heel jaar kan spelen. Spelen op het schaakbord, maar ook met sommigen onder jullie hun voeten. In de eerste plaats met die van Gerrit natuurlijk. 🙂

Dus Jean, als ge dit leest, gelieve door te geven aan Gerrit dat ge mijn betaling goed ontvangen hebt 🙂 Alvast merci daarvoor.

Is er verder nog iets te melden? Ja! De Spanjaarden zijn Europees kampioen voetbal geworden, Bart De Wever is meer kilo’s kwijt dan da Jos Cools nog weegt, de Belgen staan op het moment van schrijven op 1 medaille op de OS, en ik heb zonet ontdekt dat het tornooi van Leuven dit jaar niet zal doorgaan. Jan, verbeter mij als dat laatste niet correct is.

Wat nog meer te melden?

Ah ja, ik heb sinds mijne verhuis naar Schiplaken nie meer geschaakt (mijnen hond kan da namelijk nie zo goe, vandaar…), heb mij nuttig bezig gehouden met het tellen van de doodgeslagen muggen tegen mijne muur en plafond (ben de tel kwijtgeraakt bij 86), en ben tot de conclusie gekomen dat pasgeboren kuikens welgeteld 12 seconden overleven in de microgolfoven. Doch hierover meer in mijn bestseller “van kieken tot kuiken”.

Wat is er zo nog gebeurd van de zomer?

Onze regering doet nog altijd hetzelfde als in ‘t begin: niks dus. Schaaksubsidies zijn nog altijd niet fiscaal aftrekbaar, alleen voor clubs met een oneven aantal leden, waarvan een vierde geboren is VOOR de wereldtentoonstelling in 1958. Gelukkig hebben wij onze eigen subsidies (er vloeit namelijk niet alleen drank, maar het geld van die drank vloeit eveneens naar de kas). Wie zei hier ook alweer iets over een crisis?

Wat staat er ons te wachten voor het komende clubjaar?

Wel, vermoedelijk hetzelfde als vorig jaar. Met Gerrit en Jan als de Stattler en Waldorf van Réti Machelen. Met mezelf als coming man (als het gaat over “naar de schaakclub komen”), met Jelle die een grotere maat van teensletsen zal hebben, Thierry die een pluk haar verloren zal hebben, Axel die mss 1 hersencel meer zal hebben (om de deur te openen) en Jos die ons wederom allemaal naar huis zal spelen, en dit jaar de finale van den beker wint.

Wat betreft de interclubs…

Die gaan dit jaar niet door. Toch niet voor Machelen. Gediskwalificeerd wegens het aanbrengen van onvrijwillige slagen en verwondingen (onze koppen kunnen naar het schijnt ECHT niet door den beugel), wegens te lelijk. Onze tegenstanders pakken keer op keer ne schrik, en zouden kunnen een hartaanval krijgen. OK, wie van jullie is er op vakantie geweest in Fréjus, Frankrijk? Michel Daerden is nie voor niks neergevallen he!

 

Enfin, om een kort verhaal lang te maken: ik kijk er al naar uit.

Allaprosjein!

One Comment

  1. vincent
    vincent 11/08/2012

    kan er eigelijk iemand zeggen me wie er allemaal in reeks 1 ga zijn spelen dit jaar

Comments are closed.