Press "Enter" to skip to content

IC 10: Humbeek – Machelen 2

Veste brienden,

Indertijd, toen Jos Cools nog een jong manneke was, da’s zo ongeveer toen de gebroeders Wright het eerste vliegtuig hebben uitgevonden, toen was schaken ook al hip. Richard Réti was een opkomend schaaktalent, van de schaakclub in Machelen was nog lang geen sprake, en men was toen nog gelukkig.

De grootvader van Jan zat toen samen met de vader van Gerrit in de klas, proppen naar elkaar te schieten, wetende dat hun nageslacht later zou wedijveren voor de titel van “lelijkste tronie in België”. Het ziet er naar uit dat laatstgenoemde de beste proppenschieter was, want zijn nageslacht wint deze titel met glans en brio, en zonder iemand die hem ook maar enigszins kan bedreigen. Hiervoor is hij dan ook benaderd geweest door Stephen King, die hem als hoofdrol wou casten voor zijn laatste nieuwe horrorfilm, maar zelfs de critici vonden dat er VER over. Plan is toen afgevoerd.

Dit gezegd zijnde:

Vorige zondag was ’t weer interclub. Daar ga ik het HEEL kort over hebben, aangezien ik wel nog weet dat ik een stuk ben voorgekomen, maar daarna letterlijk het licht uit ging, want ik werd opeens enorm ziek, en verloor de partij dan ook roemloos. Dus kan ik u helaas geen deftig verslag brengen van de interclubs zelf, maar andere stof genoeg om over te leuteren. Wel krijgt u nog even de uitslag mee.

Die ander: 1,5 en wijle: 2,5

Bon, waar was ik? Ah ja, bij Stephen King. Nu ja, Steven Spielberg wou ook iemand van onze club casten: Thierry Dewallef. Wegens zijn welig tierende haardos de ideale figuur voor Spielbergs nieuwste film: “Godzilla’s ancestors”. Jelle zou dan de hoofdrol mogen opeisen in ’s mans film: “E.T. revived”.

Eigenlijk hebben we toch enorm karikaturale koppen bij elkaar in de club he. Jan, Patrick Vandenhoeke en mezelf zouden perfect kunnen meespelen in een nieuwe serie van “the A-Team”. Helaas, het ontbreekt ons aan ne neger.

Patrick Demol die doet me dan weer denken aan zo’n Britse inspecteur à la Endeavour Morse. Maar kpeis nie dat Morse zo veel ELO had.

De Jean die doet mij enorm denken aan Yves Leterme. Blijkbaar ben ik nie den enige die da zegt, volgens Jean zelf. Nu Jean, ik hoop da ge nie zult doen gelijk Leterme, en da ge dus bij Machelen blijft, ipv over te lopen.

Nu we toch de politieke toer op gaan, gaan we het even hebben over Bart De Wever. Om één of andere reden doet Danny Crabbé mij enorm aan Bart De Wever denken. Helaas heb ik zelf nog niet ontdekt welke die reden is. Sven Collet tenslotte, da’s helemaal Elio Di Rupo. Legt dingen uit op dezelfde slaapverwekkende manier als onze premier, en dit vertaalt zich dan ook naar zijn stellingen op het schaakbord. Alleen heeft Sven nie zo’n dom strikske aan, waarvoor hij dan ook alleen maar mijn diepste respect verdient.

Wie ben ik nog vergeten?

Ah, de Vincent. Vincent kan omwille van de dikte van zijn nek het Antwerpse Sportpaleis vol krijgen op zijn eentje.

Edouard Vandervelpen, da’s nen brave man, die alleen veel te ver gegaan is door het lef te hebben mij te verslaan op het schaakbord. Grapje Edouard! Een welgemeende proficiat hiervoor.

Dan denk ik da’k eens ga afronden. Want straks beginnen er een aantal zich ambetant te maken, en slaan ze mij volgende keer een blauw oog of smijten ze met hun wijf (die van op ’t schaakbord wel te verstaan, een echte zou erg zijn) naar mij of zo… Ni da’k het mij aantrek, want ik sla terug 🙂

Nog even als laatste, een raadseltje:

Wie kent het verschil tussen soft SM en hard SM?

Bij soft SM hangt ge uw vrouw aan de muur, en slaat ge er met uw zweep op.
Bij hard SM hangt ge uw zweep aan de muur, en…

 

Enfin, tot de volgende!

One Comment

 1. Bart De Wever
  Bart De Wever 26/03/2012

  Geachte Heer Baert,
  Mijn kabinetschef bracht me op de hoogte van uw artikel. Ik moet zeggen dat ik zeer vereerd ben dat u mij met de grote Danny Crabbé vergelijkt, waarschijnlijk alludeert u hierbij op onze vergelijkbare intellectuele capaciteiten, alsook op een zekere addictie voor gefrituurde consumptieartikelen. Ik moet u echter wijzen op een inconsistentie in de ploegopstelling: hoe kan een dubbelganger van Yves Leterme op een hoger bord spelen dan die van mij?
  Nil volentibus arduum!
  Bart De Wever

Comments are closed.