Press "Enter" to skip to content

Verslag Interclub Ronde 9 Tweede ploeg tegen Bosvoorde 3

Omwille van een wielerkoers in de buurt van Kortenberg en Steenokkerzeel (vraag me niet dewelke, maar ik vermoed: Meerbeek – Kortenberg of zo), bijna te laat gekomen, maar toch nog op de valreep op tijd binnen.

Net niet de laatste. Het wachten was op P. Vandenhoeke, die tien minuutjes later was, maar hiervan geen enkele hinder ondervond tijdens zijn partij. Doch hierover later meer.

Eerste bord Sven, tweede Jan, derde ondergetekende en vierde bord dus Patrick.

Mijn tegenstander was wel vriendelijk, maar had niet echt zijn hoofd mee. En zo hebben we er nog in de schaakclub zitten natuurlijk. Gerrit bijvoorbeeld, die heeft ne kop die men zelfs zijn ergste vijand niet toewenst.

Even spieken op de site van de KBSB, leerde me dat mijn tegenstander 1451 had. Niet meteen een hapklare brok, maar zeker ook geen onmogelijke opdracht, dus opletten geblazen. Na gezwind uit de opening gekomen te zijn, was ik best tevreden over mijn stelling. Temeer daar mijn tegenstander na 14 zetten al tegen dubbel pionverlies aankeek. Naarmate de partij vorderde, gaf hij op het eind zelfs nog een stuk er bij, met een grote strik, en toen ik een schijnmanoeuvre uitvoerde (stuk laten instaan), liep hij er met beide voeten in, nam het aan, en stond een zet later zo mat als mat maar kan zijn.

Sven heeft zijn reputatie van “schuiver” alle eer aan gedaan, en remiseerde dus. Sven, Gerrit had vrijdag een aantal schaakboeken bij. Ze hadden merendeels de titel “winning with”, dus niet “gliding (schuiven) with…”  😉 Mss moet je daar toch maar eens in kijken. Het eerste deel reeds omvat de uitleg ivm de overwinning. Ik kan mij, buiten vorige vrijdag, trouwens niet 1 partij herinneren die Sven ooit gewonnen heeft. Maar als ik u vertel dat de initialen van zijn tegenstander vorige vrijdag G.V.D.L zijn, dan snapt u het ongetwijfeld wel.

Patrick was nog bezig toen ik de keet verliet, maar had duidelijk geen last van het feit dat hij wat later was. Stond net als ik twee pionnen voor op dat moment, dus ik vermoed dat hij die partij vlotjes gewonnen heeft. Zijn tegenstander had 1100 en nog wat. Zelfs Jelle kon die man dus aan…

Het resultaat van Jan is mij onbekend. Maar als hij even zenuwachtig speelt, als hij aan z’n bord zit, dan vrees ik het ergste. Volgens mij moet Karin die man aan de valium steken. Of heeft ze een ijzersterk karakter 😉 Toch supporter ik voor Jan, bij deze… 3,5 op 4, zou dat geen mooi  resultaat zijn? Maar Jan, tja, Jan is gewoon Jan he. De gesel van de bond, arbiter in goede en kwade dagen (zou die man z’n trouwgelofte ook afgelegd hebben in functie van het schaken? Ik zie het al voor mij: Jan, neemt gij deze dame tot de uwe, in goede en kwade dagen? Waarop Jan: alleen als ik er positioneel voordeel uithaal, en ze niet teveel in de weg staat), doch voorts is hij een goed man, en dito voorzitter.

Van de eerste ploeg is mij alleen bekend dat Danny onderuit gegaan is, en Axel mij tijdens m’n partij kwam vertellen dat hij geforceerd mat in vijf!! (die heeft ook pillen nodig, maar hele andere) had. Dus punt binnen voor Axel. Toch heeft die jongen een schaakinzicht waar zelfs onze premier mottig van zou worden. Axel, los jij B/H-V op, doch vanuit schaaktechnisch opzicht. Ons land kan er maar goed bij varen. Voor de rest heeft Axel een vijs los, net zoals mezelf.

Eigenlijk zijn we toch allemaal individuen bij mekaar in de club he. Onder andere Gerrit had ik al genoemd, dus daar ga ik het hier niet meer over hebben, wegens overvloed aan aandacht op die manier. Kan nooit goed zijn. Reddae Caesaris quae Caesaris sunt! En zo zijn er nog een paar…

Enfin, tot de volgende! Want er zijn nog een aantal mensen die dit keer de dans ontsprongen, doch volgende keer onderwerp zullen zijn van mijn literaire talenten. 😉

 

Bart

 

4 Comments

 1. Gerrit Verlinden
  Gerrit Verlinden 08/03/2012

  Hoe flikt hij het toch om me 2 keer in zijn artikel te vermelden, mijlen ver verwijderd van het strijdtoneel 😉 .

 2. Axel
  Axel 08/03/2012

  Er is maar één woord voor dit: “geniaal” :p

 3. Danny Crabbé
  Danny Crabbé 09/03/2012

  Wat de uitslag van de partijen na uw exit uit het clublokaal betreft, die kunt ge terugvinden op dezelfde site waar ge zijt gaan spieken naar de elo van uwen tegenstander. Dan moet ge niet gokken naar de uitslag, en is uw verslag nauwkeuriger. Ge kunt op de ledenlijst van deze club ook de juiste familienaam van de geviseerde sujetten vinden (GV ipv GVDL, om maar iets te zeggen) 🙂 En misschien moeten we ipv een schaakbibliotheek ook maar een apotheek openen, blijkbaar zijn er veel die wat extra medicatie kunnen gebruiken

 4. Bart
  Bart 12/03/2012

  @Gerrit: het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
  @Axel: Handtekening later 😉
  @Danny: als ik dat zou opzoeken, valt de essentie van het artikel weg 😉

  @al de andere leden: steek jullie maar goe weg, want niemand is veilig. Thierry, da geldt vooral voor u, als ge het in uw hoofd haalt mij te verslaan in ‘t CK 🙂 4 pagina’s wijd ik aan u dan 🙂 A3-pagina’s wel te verstaan :p

Comments are closed.