Press "Enter" to skip to content

Lid worden

Als je wil (leren) schaken, dan ben je welkom. Je kunt heel het jaar door lid worden van de Schaakclub Richard Réti.

Door lid te worden mag je deelnemen aan de clubcompetities en de bekercompetitie.

Voor de clubkampioenschappen kun je het hele seizoen door toegevoegd worden aan de competitie, voor de beker moet je inschrijven voor september.

Het lidgeld bedraagt:

  • 65 euro voor een volwassene
  • 40 euro voor een jeugdspeler
  • 35 euro voor een volwassene die reeds is ingeschreven bij een andere club

We vragen om te betalen voor 15 september of, indien je tijdens het seizoen inschrijft, binnen de 2 weken na inschrijving.

Ons rekeningnummer is: BE06 2100 6088 3922.

Indien je wenst kun je ook kiezen om niet lid te worden maar toch mee te spelen met onze competities. Op de competitie pagina kun je terugvinden hoeveel dat kost.

Door lid te worden ben je ook ingeschreven bij de Koninklijke Belgische Schaakbond, de Vlaamse Schaakfederatie en de Vlaams-Brabantse & Brusselse Liga. Via de Vlaamse Schaakfederatie ben je tevens verzekerd tijdens de schaakactiviteiten.

Je kunt (bijna) iedere vrijdag tussen september en juni langskomen op ’t Heimbeeks Kottier – wij spelen meestal in de Forum zaal – we vragen dat je aanwezig bent ten laatste om 20 uur. Op de kalender kun je zien welke activiteit er is voorzien.

Als je al kunt schaken en je komt tijdens een avond dat er een clubkampioenschap is, dan kun je onmiddellijk meespelen.

Als je niet kunt schaken kun je ook langskomen. We kunnen je de eerste stappen leren, lees wel eerst even onze algemene inleiding tot schaken. Daarna is het vooral een kwestie van leren door te spelen, dus kun je best meedoen met de competities.

Jeugdspelers kunnen eventueel ook leren schaken door in te schrijven bij de Jeugdschaak.

Heb je na die hele uitleg toch nog vragen? Geen probleem, contacteer ons via het formulier en dan nemen we met jou contact op! Of kom gewoon even langs op een vrijdagavond waar we open zijn.