Press "Enter" to skip to content

Even spannend als de Jupiler Pro League?

De voetbal liefhebbers onder ons zullen het beamen, het einde van dit seizoen van de Jupiler Pro League was best spannend. Ook ons clubkampioenschap eindigde spannend, maar was het even spannend als de JPL?

Dit seizoen hadden we gekozen voor een clubkampioenschap met een vast aantal deelnemers en vaste data. We hielden echter rekening met het feit dat de spelers misschien niet op de geplande datum konden spelen en er waren dus meer dan genoeg inhaalrondes.

Dat het niet allemaal van een leien dak ging is een eufemisme. We hadden spelers die wegvielen, een nieuwe speler die erbij kwam en die al direct begon met een achterstand in partijen en uiteindelijk waren niet alle partijen afgewerkt eind mei, normaal gezien het einde van het clubkampioenschap. Best spannend vanuit een organisatie standpunt.

Maar ook in de resultaten was het een best spannend clubkampioenschap! In het begin van het clubkampioenschap leek het er lang op dat Patrick zonder teveel problemen kampioen zou worden: in de helft van het kampioenschap had hij 6,5 punten op 7 partijen, Benny en Jelle volgden al op 5 punten op 8 partijen.

Dan keerden zijn kansen, hij verloor tegen Benny en tegen Jelle, terwijl zij al hun partijen wel begonnen te winnen. Bij zijn laatste partij deed Patrick wat hij moest doen: winnen. Zo stond hij op gelijke hoogte van punten met Benny, elk 12 punten, maar een betere Buchholz score zorgde ervoor dat Patrick eerste stond en Benny verplicht was om minstens een half punt te halen.

Jelle moest al voor het einde afhaken voor de plaats van kampioen. Hij kon wel de scheidsrechter worden, want zijn laatste partij was tegen Benny. Die werd vorige week vrijdag gespeeld en uiteindelijk kon Benny een remise eruit halen en dat was voldoende.

Er moet nog één partij worden gespeeld die de stand niet meer zal beïnvloeden, het uiteindelijke podium ligt al vast met, op een derde plaats Jelle met 11 punten uit 16 partijen, op de tweede plaats Patrick met 12 punten uit 16 partijen en op de eerste plaats Benny met 12,5 punten uit 16 partijen. Ik had toch gezegd dat het spannend was!

Dus: proficiat aan Benny die zich dit jaar kroont tot onze club kampioen!

One Comment

  1. Jan
    Jan 14/06/2023

    Bedankt voor mooie verslag en proficiat aan de nieuwe clubkampioen!

Comments are closed.