Press "Enter" to skip to content

Your Next Move 2011

Last updated on 17/10/2011

Toen ik vorige week op www.schaakfabriek.be een bericht zag dat er tickets konden gewonnen worden voor de partij tussen Kasparov en Short was ik er blijkbaar zeer snel bij.  Als één van de 10 uitverkorenen ging ik dan ook gisteren avond naar de wedstrijd van beide Grootmeesters.  Groot was mijn verbazing toen ik nog enkele Reti leden zag binnenkomen.  Zij hadden blijkbaar een ticket weten te bekomen via één van de sponsors van het event.

Na een leuke uiteenzetting waar werd verteld dat schaken de derde meest beoefende sport was (na voetbal en atletiek) konden we gaan genieten van de twee Grootmeesters die volgens de organisatoren zelfs niet in hetzelfde hotel wilden slapen.

Maar natuurlijk zou dit event niet mogelijk geweest zijn zonder de technische kennis van onze Voorzitter Jan die ervoor zorgde dat meer dan 10.000 (volgens de organisatie) mensen de wedstrijden online konden volgen.

We gaan hier niet de partijen gaan bespreken daar zijn andere sites voor.  Nadat Kasparov twee volle punten voor stond kwam Short terug waardoor de laatste partij alles zou gaan beslissen.  En inderdaad, Kasparov kan het nog steeds, hij won het toernooi met één punt meer.

3 Comments

 1. Bart baert
  Bart baert 11/10/2011

  Even ter info, Peter:

  schaken is niet de derde meest beoefende sport, maar de FIDE is wel de derde grootste sportbond ter wereld (na de FIFA, en het IAAF). Zo is het ook verteld.
  Het ene is niet noodzakelijk een gevolg van het andere.
  Schaken komt zelfs niet in de top tien van meest beoefende sporten ter wereld.

  Doch dit geheel ter info 🙂

 2. Peter Verschueren
  Peter Verschueren 11/10/2011

  Mijn fout, ik wou het mooier doen lijken dat het was natuurlijk.
  Jullie hebben blijkbaar ook nog het een en ander gedaan toen ik al weg was. Ga maar eens kijken naar de foto’s op de site van Your Next Move.

 3. Bart baert
  Bart baert 14/10/2011

  Wij hebben met zijne eerwaarde Kasparov op de foto gemogen, hij heeft onzen boek gesigneerd, en kheb hem een mot verkocht. Pardon, een hand gegeven. ‘t leek er op he 🙂

Comments are closed.