Press "Enter" to skip to content

Rustig weekend, maar niet voor iedereen

Last updated on 13/11/2023

Het voorbije weekend kondigde zich aan als een rustig weekend. Vrijdag was er niets officieels gepland bij de schaakclub – al zijn er zo te zien wel een paar Bekerwedstrijden gespeeld op vrijdag, maar ik was er niet bij, dus ’t is van horen zeggen van Patrick en zien op onze website – en met Wapenstilstand die op zaterdag viel was er veel gesloten, dus het leken twee zondagen na elkaar.

En toch was het voor iets meer dan 200 schakers een drukker weekend, want ze namen deel aan de Open van Leuven, die georganiseerd werd door de Schaakclub Leuven Centraal tussen donderdag 09 november en zondag 12 november.

Het was duidelijk een zeer breed publiek, spelers met titels en spelers zonder titels, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen. Bovendien kon je bepaalde partijen live volgen op Lichess en op Chess.com. En er was zelfs iemand die streamt zo te zien.

Tussen deze schakers ook twee van onze clubleden, namelijk Vincent en Jelle. Jelle vertelt ons hoe hij dit weekend heeft ervaren.

Michel had als eerste de foto’s van Jelle gezien en met de clubleden gedeeld en Jelle wist het volgende te vertellen over zijn voorbije tornooi:

Dat waren trouwens leuke tegenstanders.

Heb uiteindelijk 3.5/7 gehaald.

Ouaki Mark, een maat van mij op schaaktoernooien, was veel te sterk. Zijn progressie (een jaar geleden 1800/1900) maakte te veel indruk op mij.

Ik denk dat hij top 10 was geëindigd (noot van de redactie: inderdaad, net op de 10de plaats algemeen).

Vandenhole Kobe (zie eerste foto die Michel vond hierboven), stond veel beter en stond mat in 2. Maar door een blunder van formaat stond hij mat in 3 / 4. Dat ik gezien had. Ik heb hem remise voorgesteld uit respect en sportiviteit en had hem gezegd dat ik deze partij nooit mag winnen. Opkomend talent. Uiteindelijk heeft hij dankzij dat half punt van mij, podium en geldprijs gewonnen.

Mijn laatste tegenstander was een 1904. 3u30 gespeeld. Uiteindelijk door mijn vlag gegaan.

Wat mijn prestaties zijn betreft: gemiddeld.

1ste match, slecht.

2e match beter, maar nog niet goed genoeg. Wel een mat gegeven door een pion. (smiley)

Waardoor hij Dame moest geven anders stond ik mat. Kellens Bram is een héél sympathieke schaker. Voor mij top 3 van sympathieke schakers allertijden. Na mij natuurlijk. (smiley)

Decuypere Kato: (Noot van de redactie: tegen een vrouwelijke tegenstander aan bord 69, iedereen die Jelle een beetje kent weet wat hij nu als commentaar heeft en toch heeft Jelle gewonnen, soms denkt hij dus echt aan schaken! – oorspronkelijk commentaar van Jelle kan via de redactie bekomen worden, maar is niet voor publicatie vatbaar).

Kliashtornyi Arkadii: moeilijke naam en 4 minuten nodig om het correct te noteren. Klein manneke van 8 jaar. Oekraïner. Was aan het wenen na de partij tegen mij. Had veel medelijden, maar door mijn stukoffer voor 2 pionnen en een dubbelpion in begin (zijn eigen schuld), moest hij na 4 uur opgeven. Want toen stond hij mat in 2. Vincent kan dit bevestigen.

En dat was dus mijn toernooi.

Voor mij al bij al geslaagd: af en toe een vrouwelijke tegenstander (noot van de redactie: wij – voornamelijk mannelijke schakers – zijn altijd blij dat er ook vrouwen meespelen, het mogen er gerust meer zijn, ook in onze schaakclub), bier, leuke partijen en droge Nederlanders (noot van de redactie: er waren verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd op het tornooi, wegens onze gemeenschappelijke geschiedenis vallen Nederlanders bij Vlamingen gewoon iets meer op, zeker als ze Piet Konijn heten).

En dat was dus hoe Jelle het tornooi heeft meegemaakt.

Van Vincent vonden we vreemd genoeg geen foto’s, maar als jullie iets terugvinden, laat ons dan zeker weten! Hier kun je alle foto’s vinden per dag verdeeld. We weten wel dat hij eindigde met 3,5 op 7 en daarmee 5de werd in de categorie -1700. Proficiat Vincent!

De eindstand en alle resultaten kun je hier vinden.

Dit maakt een einde aan de voorbije rustige schaakavonden in ’t Hiembeiks Kotteer, volgende vrijdag beginnen we er opnieuw aan, met de tweede dag van onze Rapidtornooi. Het is voor iedereen toegankelijk, dus als je nog wil meespelen, laat het ons zeker weten via mail naar info@reti.be.

2 Comments

  1. Maarten
    Maarten 15/11/2023

    Mooi resultaat voor Vincent en Jelle. Proficiat.

Comments are closed.