Press "Enter" to skip to content

Schaakclub Richard Réti is klaar voor een nieuw seizoen

Schaakclub Richard Réti ontwaakt stilaan uit zijn verplichte winterslaap. Daar waar we vorig seizoen nog voorzichtig waren in het plannen van het seizoen – en uiteindelijk niet eens onze plannen hebben kunnen uitvoeren – hebben we dit seizoen enorm veel goesting om er opnieuw mee te beginnen. We hebben dan ook een volle agenda voor de volgende maanden.

Uiteraard organiseren we opnieuw een Clubkampioenschap, verdeeld over een herfst- en een lentekampioenschap, elk met 12 rondes. Zoals vorige jaren worden deze kampioenschappen gespeeld volgens het Keizer systeem, wat concreet betekent dat je mag starten met de competitie op gelijk welk moment, je hoeft er dus niet bij te zijn vanaf de eerste week. Bovendien hoef je niet elke ronde aanwezig te zijn, je mag 1 ronde spelen of alle 12 rondes. Uiteraard heb je meer kans om clubkampioen te worden als je dikwijls komt.

De tweede competitie die we organiseren is een Beker. Deze wordt georganiseerd volgens het knock-out systeem, dus als je die wilt spelen moet je dit wel laten weten voor dat de competitie geloot wordt. De loting gebeurt op de eerste dag van de competitie, dus op 24 september. Nadien kun je, als je ingeschreven bent, met je tegenstander kiezen welke avond je speelt en dit mag op een avond tijdens het clubkampioenschap of op een vrije avond.

Alhoewel we al jaren een Rapid competitie organiseren, zullen we die dit seizoen samen met de Anderlechtse schaakclub organiseren. We doen het ook 4 weken na elkaar in plaats van 3 avonden verdeeld over het hele seizoen. Aangezien we die samen met een andere club organiseren, betekent het ook dat we die twee weken bij ons houden in Neder-over-Heembeek en twee weken in Anderlecht. Er wordt gevraagd om 30 euro te betalen om te spelen, maar de winnaars kunnen verschillende prijzen winnen.

De laatste competitie die we organiseren is een Blitz competitie. Zoals de laatste keer dat we die hadden zal deze op 1 avond afgewerkt worden en zal er een toegangsprijs gevraagd worden. Dit betekent dat iedereen welkom is, ook niet-clubleden. Uiteraard zijn er hierdoor ook prijzen te winnen.

We hebben de eerste twee zondagen van september ook eindelijk de laatste twee rondes afgewerkt van de Interclub competitie die georganiseerd wordt door de schaakbond, wat meteen betekent dat er dit seizoen ook een nieuwe Interclub competitie kan starten. Hier zullen we, zoals de voorbije jaren, 1 ploeg van 4 spelers laten spelen. Er is wel een grote verandering: daar waar we vorig jaren onze thuiswedstrijden speelden in het Cultureel Centrum van Strombeek, gaan we vanaf dit seizoen onze thuiswedstrijden spelen in onze eigen lokalen in Neder-over-Heembeek. Voor dit jaar hebben we genoeg spelers en reserve dus kan je niet meer deelnemen, maar je kan je naam nog doorgeven als extra reserve.

Zoals vorige jaren kan de boog niet altijd gespannen zijn, dus hebben we enkele vrije avonden, maar minder dan vorige seizoen, we hebben tenslotte genoeg vrij gehad van schaken. Op die avonden is er geen competitie voorzien, maar je kunt eventueel een bekerwedstrijd spelen. Deze hebben we bewust gekozen op dagen waarvan we wisten dat er iets anders georganiseerd werd in de schaakwereld, waardoor het zou kunnen zijn dat bepaalde leden naar deze andere events willen gaan om zelf te spelen of te supporteren.

En dan zijn er nog enkele vrijdagen waarop de club gesloten zal zijn, vooral op feestdagen. Uiteraard ook omdat we twee avonden in Anderlecht de Rapid spelen.

We doen dit uiteraard nog steeds onder veilige omstandigheden, zeker omdat de cijfers in Brussel en de Brusselse rand nog niet op het niveau zijn dat we kunnen schaken zonder maatregelen.

Het lidgeld blijft onveranderd, namelijk 50 euro voor een volwassene en 30 euro voor een jeugdspeler. Als je reeds aangesloten bent in een andere club maar je wil toch deelnemen aan onze club kampioenschappen en/of de beker, dan kan dat voor 30 euro. Voor de clubkampioenschappen hebben we tenslotte een systeem waar je per gespeelde avond kunt betalen. Meer informatie over dit laatste vind je op de pagina’s over de clubkampioenschappen.

Als jullie nog willen inschrijven voor één of voor meer competities, dan zijn jullie steeds welkom. Stuur ons een bericht (je vindt de contactgegevens van een aantal bestuurders op de pagina Bestuur) of kom gewoon langs op een vrijdag dat de club geopend is.